Thursday, 3 March 2011

PROGRAM CIK POT BERSAMA AADK

Tak de cite nak storykan .... tapi oklah kot kalau cik pot kongsikan program cik pot bersama AADK.

AADK tu bermaksud Agensi Anti Dadah Kebangsaan bagi Daerah Tampin Negeri Sembilan.




Firstly tentulah kalau dah g umah owang kite kena jadi skema ckit. hari ni Cik Pot nak lecture diorang ckit2 jerk nak cite yang simple2 jerk tentang kaedah penanaman sayuran berbuah dan berdaun... Diorang ni adalah peserta yang menjalani rawatan pemulihan so mereka ni diberi pelnagai latihan yang disediakan oleh AADK. Salah satunye macam nilah menjemput Jabatan Pertanian untuk ajar berkobon.

Kemudian Cik Pot pon kenalah berbuih2 mencerabih kat depan tu sorang2 entahkan depa tu understood or not... whateverlah.... janji solasai. siap kena lukis2kan pic pokok laie... penderaan betul meka ni.... suka menduga penceramah ni .. yelah nak tahu ilmu secopot yang kito ado... tak po jap g konolah meka...

Ha... nilak time aku nak blasah diorang... yelah sumo eh orang laki2 mana tahan duk lama2 dalam bilik tu... rimas diorang ... actualy diorang ni dah buat ckit tapi tak bape nak menjadi... kali ni abis cik pot blasah diorang suh wat macam2... sape tak pegang tanah tu wajib pegang... sape yang  elak2 dari tahi ayam tu Cik Pot kasi ckit .... kui2...kui....

Ha...ha.... gelak Cik  Pot tengok meka dah tanam sayur sawi cam ni... Secopot je comel je.... he..he... Salah lah sayang tak boleh macam ni... Ia patutnye kena tanam secara berbaris  tak boleh rapat2 bagi mengelakkan persaingan ... sebaris2 dalanm 1.5m X o.5 meter batasnyer kira ok tapi pastikan bijik sawi engkorang tu dah dicampur dengan pasir  bagi menjarangkan bijik benih dan pertumbuhan .

Akhir sekali , dah poluh2 depa ni.... kitaorang ambik gamba sesama . dan paling best n sporting diorang ada gift kasi kat kiorang... so Cik Pot dengan berbesar hati dan terima kasih ucapkan tq kat AADK TAMPIN. n TQ gak kat BOS  Besar CiK Pot... nak dengar Cik POT mencerabih..... ( Yang pakai Kurung biru tu...)



3 comments:

Zyash said...

Baru pas lalu tampin tadi sebab g TMpoint Kuala pilah betulkan counter diorg...hehe

CiK PoT 's said...

oh ye ke? kalu tak leh kak blanje minum.... zyash nape g btulkan counter diorang? zyash study g kan.

nurul said...

wah cik Pot....hebat2..pasni untng2 leh dpt AKC lak...hahaa

TeRbaik Dari LadanG.....Just Click

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CERITA YANG SUKE DI HEBOH2 KAN ni haa.......