Monday, 7 March 2011

ROS KEKASIH HATIKU....

Belek2 pokok bunga My cayang.....POKOK ROS
makin subur dan mekar berbunga bunga....

Cewah2.... tengaklah betapa cantiknya bunga ros husband aku berkembang mekar..... hasil dari usahanya membeli bunga ros yang asalnya tak subur lansung.... dapat ajer kat tanagn dier terus subur bukan main engkau....Mana tak nye cukup makan pokok2 ros eh.....Tengok bawah....

Pada asal eh pokok ros ni aku beli ngan dier tak subur lansung. bunga pun tak keluar pon... tapi  lepas aje bawak balik terus kitaowang letak kat tempat kuarantin kasi  ubat penyuburan.... so inilah hasilnye.... suke giler aku.... hu..hu

Yang ni pulak Baby Roses .... aku beli time kat cameron.... time tu  tak tertarik lansung kalu korang tengok pokk ni ... kira 2 pokok rejectlah... tapi dah 2 bulan bersama kami inilah hasilnye... subur makbur....

Ini tempat bahagian Ros Husban aku dier suke yang berbunga2 ... yang warna -warni...  aku pulak suke yang hijau2 yang cantik2  macam bonsai, keladi giant, monstera, yucca, .... so bahagian dier ni aku takl leh kacu..... so aku amek pic jelah buleh... aku nyer.... kat bahagian depan.....

4 comments:

Zyash said...

Pandai cik pot jage...x mcm zyash...tangan panas la...hhuhuhu

cikgu isza said...

wah.. jelesnya tgok pokok ros dia.. akak punya dah mati.. hu3..

sumber semangat ni.. nak tanam balik..

niesz said...

cantik nye bunga ros, susah x nak jg bunga ros nie..

CiK PoT 's said...

Zyash : Ni laki akak yang suke bunger2 ros ni...harap cik Pot takdelah... Cik Pot suke yang hijau2 jerk.....

Cikgu isza: JOM CIKGU kite Tanam semula pokok ROs... Nanti Cik Pot ajar kan... Jenis2 baja. semualah. ada masa cik POt kasi tengok ROs baldu laki Cik Pot yek..

Niesz : Tak susahlah niesz. kena pada caranya boleh wat meniagalah. cukup semua nutrien yang dperlukan.

TeRbaik Dari LadanG.....Just Click

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CERITA YANG SUKE DI HEBOH2 KAN ni haa.......